Euralis Seminte intra pe segmentul sulfonilureice

Ianuarie 2016: Euralis Seminte intra pe segmentul sulfonilureice, pe piata culturii de floarea-soarelui, lansand un hibrid cu rezistenta genetica la erbicidele pe baza de tribenuron-metil.

Astfel, EURALIS lanseaza in campania de primavara 2016 hibridul ES ARCADIA SU, un hibrid timpuriu, cu rezistenta genetica la erbicidele pe baza de tribenuron-metil. ES ARCADIA SU este un hibrid homozigot si prezinta un grad foarte redus de fitotoxicitate in urma aplicarii erbicidului. In plus fata de aceasta caracteristica, hibridul are si rezistenta genetica la Orobanche (Lupoaie) pana la rasa G.

Hibridul ES ARCADIA SU are un profil agronomic foarte bun prezentand o vigoare foarte buna de pornire in vegetatie si toleranta crescuta la Phoma si Sclerotinia pe capitul. Potentialul genetic de productie este de 4.800 kg/ha. Densitatea recomandata la semanat, pe solurile fertile si umiditate buna, este de 60-65.000 boabe germinabile/ha iar pe solurile sarace si umiditate scazuta, este de 55-60.000 boabe germinabile/ha.

Combaterea buruienilor reprezinta una dintre principalele lucrari de intretinere a culturii de floarea-soarelui. Metodele clasice (atat cele mecanice, cat si cele chimice) de combatere a imburuienarii s-au dovedit a fi relativ incomplete, neoferind o intretinere optimizata a culturii de floarea-soarelui in ceea ce priveste controlul buruienilor.

Acesta tehnologie prezinta 3 avantaje principale dupa cum urmeaza:

    • O mai buna flexibilitate in ceea ce priveste rotatia culturilor (un grad redus de remanenta in sol a produsului erbicid utilizat)
    • Posibilitatea de a utiliza aplicarea secventiala a erbicidului pentru un control mai bun al infestarilor tardive cu buruieni
    • Produsul erbicid utilizat are o eficacitate superioara asupra buruienilor problema (Cirsium, Xantium, Datura, Ambrosia, Abutilon etc.) din cultura de floarea-soarelui.

Hibridul ES ARCADIA SU poate fi comandat oricand la distribuitorii autorizati Euralis, iar pentru informatii suplimentare, fermierii pot contacta echipa tehnica si comerciala Euralis, conform datelor de contact de pe website-ul companiei: www.euralis.ro / sectiunea Contact.