Euralis Seminte lanseaza aplicatia OR Master®

O aplicatie unica pentru smartphone, in lupta pentru prevenirea
si combaterea Orobanche Cumana (Lupoaie) din campurile de floarea-soarelui.

or master field

Euralis Semences, unul dintre liderii europeni in productia de seminte pentru cultura de floarea-soarelui, anunta lansarea unei aplicatii extrem de inovatoare, care permite fermierilor sa-si apere cultura de atacul Orobanche Cumana (Lupoaie), un parazit care afecteaza peste 60% din suprafetele cultivate cu floarea-soarelui, in intreaga Europa.

Lansata sub numele OR MASTER® App, aceasta noua aplicatie permite fermierilor sa estimeze riscul aparitiei parazitului Orobanche (OR) in campurile lor, pe o scara de la 0 la 4 (patru fiind nivelul cu cel mai mare risc al aparitiei Orobanche), ajutandu-i in acelasi timp sa aleaga hibridul cu cea mai buna rezistenta genetica la Orobanche (lupoaie). Estimarea acestui risc are la baza contextul agronomic local al campului respectiv, iar solutia reprezentata de hibridul recomandat este personalizata pentru acesta.

Aplicatia ofera diferite optiuni iar fermierul poate alege pe oricare dintre ele. Una dintre optiuni este alegerea unui hibrid cu rezistenta genetica la Orobanche. O alta optiune poate fi alegerea unui hibrid cu sistem de productie Clearfield®, sau o combinatie a celor doua tehnologii (rezistenta genetica + sistem de productie Clearfield®) in acelasi hibrid, pentru a obtine protectie maxima impotriva Orobanche. În oricare dintre cele trei optiuni, aplicatia va recomanda o strategie personalizata pentru nevoile fermierului si care sa combata nivelul de presiune al Orobanche in campul respectiv.

Pe langa o gama completa de hibrizi cu rezistenta genetica la Orobanche, aplicatia OR MASTER® este parte dintr-un plan ambitios al Euralis, acela de a ajuta toti fermierii din Europa sa aiba o profitabilitate durabila a culturii de floarea-soarelui.

or master app