A cincea cultura de cereale la nivel mondial, sorgul are utilizari din cele mai diverse, pornind de la nutritia animala sau umana, pana la biomasa energetica.

Cu inputuri reduse si competitive din punct de vedere economic, folosirea culturii de sorg ca si cultura premergatoare uneia de primavara (floarea-soarelui, mazare, soia…etc) este o solutie eficienta care poate sa raspunda cerintelor agronomice si de mediu, legate de rotatie.

Necesarul de inputuri pentru cultura de sorg nu este mare, atat la nivel de ingrasaminte cat si produse fitosanitare. Nevoile de apa sunt de asemenea extrem de moderate, fiind o planta care se dezvolta extrem de bine in conditii de seceta.

Euralis ofera o gama variata de hibrizi de sorg cu boabe rosii, albe sau sorg pentru siloz.

Hibrid Maturitate Caracteristici
ES ARMORIK extra timpuriu Hibrid simplu, cu boabe caramizii. Panicul semi-compact.
Toleranta deosebita la frangere. Sterilitate apicala foarte redusa.
ES ARKANCIEL timpuriu Hibrid simplu, boabe portocaliu-deschis. Panicul semi-compact.
Vigoare mare de pornire in vegetatie. Uscare foarte rapida a boabelor catre sfarsitul perioadei de vegetatie.
ES ALBANUS timpuriu Hibrid simplu, boabe albe. Panicul compact.
Vigoare excelenta de pornire in vegetatie. Performanta in conditii de seceta. Potential ridicat de productie.
ES ALIZE semi timpuriu Cel mai performant si bine vandut hibrid de sorg!
Hibrid simplu, boabe rosii. Panicul semi-compact. Deosebit de tolerant la seceta.
Productii securizate datorate tolerantei ridicate la frangere si scuturare.
ES FOEHN semi timpuriu Hibrid simplu, boabe de culoare caramizie. Panicul semi-compact
Toleranta ridicata la frangere si scuturare. Potential ridicat de productie atat in conditii de seceta, cat si in conditii normale de cultura.
ES BMR GOLD X semi tardiv Hibrid de sorg pentru siloz. Hibrid tip BMR: cu nervura mediana de culoare maronie.
Digestibilitate foarte mare: 60%. Continut ridicat de zaharuri solubile: 22%.
30% materie uscata. Panicul steril, nu produce seminte. Excelent si pentru cultura a II-a.