1. Tropical Dent

 De la prima lansare a porumbului hibrid, în anii 1950, calitatea seminţelor oferite fermierilor s-a îmbunătăţit în fiecare an. Datoritǎ hibrizilor obţinuţi prin încrucişarea grupelor european sticlos şi amercian dentat producţia medie la porumb a crescut cu panǎ la 7,5 t/h, în ultimii 50 de ani.

În urma cu zece ani, Euralis Semences a iniţiat un program al cărui obiectiv a fost cercetarea ştiinţificǎ a diferitelor grupe şi familii genetice la porumb, utilizate de companiile de seminţe.

După o activitate ştiinţifică aprofundată, bazata pe metodele de marking molecular, echipa de cercetători Euralis Semences a descoperit un nou grup dentat, foarte original şi diferit, care işi are originea in ţǎrile tropicale.

Aceasta nouǎ famile - Tropical Dent® - aduce un efect heterozis excelent, este foarte îndepartatǎ de celelalte grupe genetice, dar se combinǎ foarte bine cu toate grupele existente.

Odatǎ cu lansarea hibrizilor de porumb Tropical Dent® s-a realizat un salt genetic extrem de important, aceşti hibrizi oferind producţii mai bune la hectar (în diferite condiţii climatice şi tipuri de sol), stabilitate şi uscare rapidǎ a boabelor pe ştiulete.

Hibrizii de porumb Tropical Dent® seamănă mai mult cu tipul de porumb „sticlos”, cu boabe rotunde, dar sunt caracterizaţi prin faptul că ritmul de pierdere a apei din boabe la sfârşitul ciclului de vegetaţie este mult mai rapid, la fel ca la porumbul „dentat”.

Începând cu anul acesta Euralis Semences include în portofoliul său european 12 hibrizi Tropical Dent®.

In România, Euralis Seminţe lanseazǎ în aceastǎ campanie de primavarǎ doi hibrizi de porumb Tropical Dent®: ЕS CUBUS (FAO 330) şi ЕS CORTES (FAO 420). Ambii hibrizi se caracterizează printr-un randament excelent, stabilitate şi uscare rapidǎ a boabelor.