Activitatea de cercetare si dezvoltare a Euralis Semences este una dintre cele mai importante din Europa, compania dedicand anual acestui sector 13% din cifra de afaceri.

In scopul accelerarii progresului genetic, in completarea celor 20 de ani de experienta in genetica moleculara, Euralis Semences utilizeaza tehnologii de laborator de ultima generatie. Aceste programe de cercetare sunt consolidate de numeroase aliante la nivel mondial, cu parteneri puternici din industria agro-chimica.

Activitatea de cercetare si dezvoltare este strans legata de reteaua de campuri de selectie de peste 500.000 de parcele in intreaga Europa, conduse de 12 statii de cercetare.

DOMENII MAJORE DE CERCETARE

PORUMB – obiectivul programului de cercetare la porumb este sa devenim Nr.1 in genetica timpurie, avand un rol important si pe segmentul grupei tardive. Descoperirea si utilizarea unei noi si originale surse genetice extrem de performanta, combinata cu celelalte grupe genetice existente, ofera o gama de hibrizi cu un efect heterozis extrem de pronuntat.

FLOAREA-SOARELUI – SOLTIS, programul de cercetare pentru floarea-soarelui la care Euralis este membru, este unul din cele mai mari programe de cercetare din Europa. Cu peste  8.000 de hibrizi creati si testati anual, ne permite sa avem o gama completa de hibrizi, pe toate segmentele de tehnologie.

RAPITA – Euralis a fost prima companie care a lansat hibrizi de rapita in Franta.

SORGUL – in 2009, Euralis Seminte a creat primul program de cercetare a sorgului in Europa prin filiala sa, EUROSORGHO. Compania inoveaza in mod constant pe aceasta cultura prin crearea de hibrizi adaptati la ultimele cerinte si nevoi ale pietei.

BIOTEHNOLOGIE – membru Biogemma, Euralis participa la cel mai mare program de cercetare cu privire la genomul plantei, pentru cultura de porumb, rapita si floarea soarelui.