EURALIS SEMINTE este divizia de seminte a Grupului EURALIS, o cooperativa franceza, fondata de fermieri in sud-vestul Frantei, Lescar, regiunea Pirinei-Atlantic, avand astazi 7.000 de actionari si 12.000 de membrii.

Divizia de Seminte sub marca Euralis Seminte se numara printre liderii europeni pe piata de seminte pentru cultura mare: porumb, floarea-soarelui, sorg, soia si rapita. Cu peste 60 de ani experienta in producerea si distributia de seminte, controlam pe deplin aspectele lantului de aprovizionare: cercetare, productie si comercializare.

Inovarea este motorul principal al cresterii noastre si ne permite sa ne consolidam patrimoniul genetic.

Standardele noastre ridicate de calitate se regasesc in cadrul unei retele de aproape 20.000 ha de teren arabil, aflate in intregime sub controlul nostru direct:

  • 10.000 ha in sud-vestul Frantei, intr-una dintre cele mai bune regiuni, din punct de vedere climatic, din Europa, pentru productia de porumb.
  • 4.500 ha in sudul Spaniei, intr-o regiune libera de boli, foarte adaptata productiei de floarea-soarelui.
  • 5.000 ha in Ukraina, in inima centurii de cernoziom, pentru productia de porumb si floarea-soarelui, pentru a aproviziona cat mai usor tarile din Europa de Est.

Procesarea industriala a semintelor este realizata in 3 uzine ultramoderne aflate in zonele de productie: Lescar (Franta), Sevilia (Spania) si Cherkasy (Ukraina).

Pentru a garanta calitatea semintelor, toate loturile de productie trec printr-un proces complet de trasabilitate, fiind supuse la 12 controale de calitate, din camp, pana la sacul care ajunge la fermier.

Divizia de seminte Euralis este prezenta pe piata din Romania inca din anul 2000 prin intermediul marcii de seminte « Rustica ».

In anul 2009 compania decide sa-si deschida propria reprezentanta, Euralis Seminte Romania, si sa importe seminte sub marca EURALIS pentru speciile de : porumb, floarea-soarelui, sorg, soia si rapita.