Roots Power®

CONCEPTUL ROOTS POWER®

 

Anii secetosi sunt din ce in ce mai frecventi. In acelasi timp, cererea mondiala pentru productia de porumb este in crestere. De aceea, avem nevoie sa producem mai mult, cu tot mai putina apa. Pentru a atinge acest obiectiv, fermierii vor trebui sa foloseasca hibrizi cat mai rezistenti la seceta. Noua revolutie in cresterea randamentului la porumb, in conditii de seceta, vine din imbunatatirea sistemului radicular si ameliorarea hibrizilor de porumb rezistenti la seceta, cu ajutorul tehnologiei ROOTS POWER®.
ROOTS POWER® este un concept dezvoltat de Euralis cu scopul de a identifica hibrizii cu cele mai viguroase sisteme radiculare. Fermierii care utilizeaza hibrizi de porumb ROOTS POWER®  vor avea plante cu radacini mai puternice si potential de productie mai ridicat.

Avantajele hibrizilor ROOTS POWER®

  • Radacini mai lungi si mai dense care genereaza o mai buna rezistenta la seceta. Datorita lungimii radacinilor, hibrizii sunt capabili sa utilizeze apa si nutrientii mai eficient si mai profund in sol.
  • Radacinile mai viguroase pot penetra mai usor solul compactat oferind un randament mai bun, indiferent de tehnologia aplicata.
  • Radacinile au un unghi ideal de insertie de 450 care confera o rezistenta mai buna la cadere.

Hibrizii ROOTS POWER® genereaza un randament mai mare, mai stabil si profit ridicat pentru fermieri.